Dezerti, Recepti

Zdravi keksići bez glutena, šećera i mlečnih proizvoda

Sastojci:

1 čaša ghee maslaca na sobnoj temperaturi
2 jaja
4-5kašika meda
1 činijica suvog voća (suvo groždje,suve smokve,brusnice,urme)
1 čaša kokosovog brašna
1 čaša mlevenog badema
1/2 čaše tapioka skroba
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice ekstrakta vanile
4 kašike sitno iseckanih oraha
2 kašike kakaa
1kašičica soli

Prvi korak: Suvo voće potopite u vodi na par sati,pa ga nakon toga izvadite iz vode i izblendirajte sa kakao prahom. U multipraktiku pomešajte omekšali ghee maslac sa jajima.Sve to možete umutiti i sa mikserom. Dodajte med pa nastavite da mutite.

Drugi korak: U odvojenoj posudi pomešajte brašno badema,kokosa i tapioka skrob. Tu dodajte so ,sodu bikarbonu i iseckane orahe. Dobro sve sjedinite pa kašikom dodajte smesu u multipraktik gde ste umutili jaja sa maslacem. Kada se sve poveže na kraju dodajte ekstrakt vanile i izblendirano suvo voće sa kakaom. Dobijenu smesu uvite u providnu foliju i stavite na sat vremena u frižider.

Treći korak: Nakon toga odvajajte male komadiće testa i pravite loptice. Redjajte ih na papir za pečenje,ali vodite računa da ostavite razmak izmedju njih jer će se prilikom pečenja keksići raširiti. Pecite keksiće oko 15minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Imajte u vidu da su keksići mali i da će im u zavisnosti od jačine rerne , biti potrebno i manje vremena da se ispeku.