Recepti, Salate

Salata sa kari piletinom i jagodama

Sastojci:

1 zelena jabuka
nekoliko jagoda
2 kašike oraha
1 pileći file
mix zelenih salata po želji i baby spanać
Kari začin
Balzamiko
sirće
So

Korak po korak:

Prvi korak: Za početak pripremite Kari piletinu,tako što ćete pileći file naliti balsamico sirćetom i začiniti kari začinom i posoliti. Ostavite da meso odstoji u toj marinadi najmanje 30minuta. Zatim na gril tiganju zapecite file sa jedne i druge strane kako bi dobio lepu i hrskavu koricu. Nakon toga smanjite vatru i ostavite još koji minut da se file dobro ispeče. Ostavite meso da se malo prohladi pa oštrim nožem secite file kako biste dobili manje parčiće.
Drugi korak: Jabuku isecite po dužini ali što tanje, kao i jagode. Orahe isecite na sitnije,pa predjite na serviranje. Na dno tanjira stavite zelene salate i baby spanać. Odgore poredjajte jagode,jabuku,orahe kao i kari piletinu.
Treći korak: Pripremite dresing tako što ćete dobro pomešati dobro sve sastojke i preliti ih preko cele salate. A zatim salatu još jednom promešajte.