Sastojci:
300g pilećeg filea
2 manje tikvice
1 jaje
2-3 čena belog luka
2 kašike tapioka skroba ili pirinčanog brašna
Začini: so, biber, dimljena slatka paprika
Korak po korak:
Prvi korak: Za početak izrendajte tikvicu,posolite i ostavite da pusti vodu. Nakon toga ocedite tikvice od viška vode.
Drugi korak: Piletinu sameljite u multipraktiku sa zvezdastim nožem kako biste dobili mleveno meso. U posudi pomešajte mleveno meso,izrendane tikvice, 1 jaje, miks začina, 2 kašike tapioka skroba,kao i sitno iseckan beli luk.Kao zamenu za tapioka skrob možete koristiti pirinčano brašno. Jako je bitno da dobijete smesu koja se ne raspada i od koje možete da formirate manje loptice. Po potrebi dodajte još brašna.Redjajte loptice na papir za pečenje i svaku pritisnite rukom kako biste dobili oblik pljeskavice. Možete staviti u frižider na sat vremena da pljeskavice odstoje,ali ukoliko nemate vremena dovoljno je ostaviti ih koji minut.
Treći korak: U dobro zagrejanom tiganju na svinjskoj masti ili ghee maslacu pecite pljeskavice. Potrebno je da sa obe strane dobiju zlatno-smedju boju. Poslužite uz omiljenu salatu.