Glavna jela, Recepti

Đuveč sa karfiolom

Sastojci:

1glavica karfiola
3-4 šargarepe
3-4 krompira
Praziluk
Celer- štapići
1glavica crnog luka
Pileći file
Morska so
Ghee maslac ili mast

Korak po korak:

Sitno iseckati crni luk,praziluk i celer. Sve to dinstati na ghee maslacu(možete korititi i mast) Kada luk u potpunosti omekne,dodati sitno iseckan pileći file i dinstati minut,dva.

Nakon toga dodati šargarepu i krompir iseckane na kockice i karfiol (karfiol stavite u secka ili procesor hrane dok ne dobijete velicinu kao pirinač).

Naliti vodom i dinstati tako par minuta. Sve posoliti.Nakon toga sve sipati u vatrostalnu posudu.

Po želji možete preliti kuvanim paradajzom (bez dodatka šećera), ili možete umutiti jedno žumance sa čašom kokosovog ili bademovog mleka.

Staviti u rernu poklopljeno na 220 stepeni oko 25 min.Poslednjih 5 minuta skinuti poklopac da se sve zapeče.