Dezerti, Recepti

Čokoladni rolat bez brašna, jaja,šećera i mlečnih proizvoda

Sastojci:

1 batat
10-15mekih urmi
šolja i po mlevenih lešnika
pola šolje kokosa
malo stevije
malo kokosovog ulja
3 kašike sirovog kakao praha

Korak po korak
Prvi korak: Obarite batat i izgnječite ga.Sačekajte da se ohladi. Urme potopite u vodu na par sati,pa ih očistite i ukoliko imaju tvrdu opnu oljuštite ih. U blenderu pomešajte sastojke za prvu koru. Urme,kakao,šolju lešnika,malo kokosovog ulja. Namesite dobijenu smesu na papir za pečenje,preko stavite još jedan papir za pečenje,pa uz pomoć oklagije rastanjite koru.

Drugi korak: Pripremite drugu koru tako što ćete u blenderu pomešati batat,preostalu količinu mlevenog lešnika,kokos,malo stevije i kokosovo ulje. Razvucite što tanje drugu koru izmedju papira za pečenje na isti način kao i prvu.

Treći korak: Stavite obe kore na kratko zajedno sa papirom u frižider. Nakon 20minuta ih izvadite iz frizidera.Odvojite prvu čokoladnu koru od papira ali ostavite papir ispod kore. Zatim odvojite drugu koru od papira i stavite je preko prve kore. Uz pomoć papira na kome leži prva kora pažljivo uvijajte obe kore u rolat. Stavite u frižider da se stegne na kratko. Sastojci: 1 batat 10-15mekih urmi šolja i po mlevenih lešnika pola šolje kokosa malo stevije malo kokosovog ulja 3 kašike sirovog kakao praha