Sastojci:
4 jaja
1/2 manje šoljice otopljenog ghee maslaca ili maslaca
1 manja šoljica biljnog mleka
2 banane (što mekanije)
5 kašika kokosovog šećera
2 šoljice ovsenih pahuljica
2 kašike limunovog soka
Malo ekstrakta vanile
1/3 kašičice muskatnog oraščića
4 kašike kakao praha
1/2 kašičice sode bikarbone
Prvi korak: Ovsene pahuljice u blenderu sameljite da dobijete brašno. U multipraktiku pomešajte mleko i jaja sa otopljenim maslacem. Zatim dodajte banane,ovseno brašno,kakao prah i limunov sok. Pa pokrenite blender.
Drugi korak: Za kraj dodajte kokosov šećer ,muskatni oraščić i vanilu. Sjedinite sve sastojke pa ih razlijte u kalupe za mafine.
Treći korak: Peku se 40minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ali sve zavisi od jačine rerne tako da je najbolje da proveravate svoje mafine da ne zagore. Kada zamirišu,a čačkalica koju ubodete izadje čista, mafini su pečeni. Izvadite ih i ostavite da se u potpunosti ohlade. Ja sam preko svakog mafina servirala jagodu i tako su bili još ukusniji. Lepi su topli jer su sočni i tope se u ustima. Kad su hladni su takodje sočni i osvežavajući. Uz kuglu zdravog sladoleda slagali bi odlično.