Sezona ribizli nam je stigla, a sa njom i prilika da vam pokažem kako da obogatite svoje trpeze i praznična jela sa jedinstvenim i osvežavajućim ukusima ovog sosa. Gde je 22.11. tu nam je i svetski dan ribizli, a njen slatko-kiseli šmek će biti pravi hit u ovom umaku. Sos od ribizli je izvanredno svestran, može da oplemeni sva jela, a u pogotovo sada u vreme praznika i slavlja, verujte mi postaće prava zvezda vaše trpeze. A sada ću vam korak po korak objasniti kako da dođete do ovog sosa, kako bi vaš sto bio bogatiji i ukusniji
Potrebni sastojci:
- Paket svežih ribizli
- Kora 3 pomorandže
- 180ml soka pomorandže
- 1/2 kašičice đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 1/3 kašičice bibera
- 120ml meda
Priprema:
1. Izrendajte koru od 3 pomorandže koje ste prethodno dobro oprali.
2. Potom od istih pomorandži iscedite 180ml soka i prespite u šerpicu.
3. U istu šerpicu dodajte kašičicu cimeta, 1/2 kašičice rendanog đumbira, biber, med, koru pomorandže i naravno ribizle.
4. Sve kuvajte na srednjoj vatri. Primetićete da je ribizlama krenula da puca koža i da je sos počeo da se zgušnjava.
5. Ako želite da vam sos bude još gušći dodajte kašiku zgušnjivača po želji.
6. Posle prespite u teglicu i uživajte u ukusu.