Sastojci za caciki:
Pola šoljice natopljenih indijskih oraha
Kašika soka od limuna
Naseckana sveža mirodjija
Himalajska so
Kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka
Krastavac
Sastojci za tortilje:
Jedno jaje
Tri kašike tapioka brašna
Dve kašike kokosovog brašna
Šoljica toplog bademovog mleka
Morska ili himalajska so
Pola kašičice sode bikarbone
Korak po korak
Prvi korak: Za početak marinirajte svinjsku plećku tako što ćete je preliti mešavinom maslionovog ulja i jabukovog sirćeta da prekrije meso.Tu dodajte nekoliko naseckanih čenova belog luka,kao i sve ostale začine i ostavite da se meso marinira najmanje 5 sati. Nakon mariniranja pecite ga u poklopljenoj posudi na 200 stepeni,a poslednjih pola sata otkrite da se lepo zapeče.Ono što je jako bitno da meso ostane mekano i sočno da možete viljuskom da ga odvajate na manje delove.
Drugi korak: Pripremite caciki tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i po potrebi dodati vodu kako bi se što bolje umutilo.Na kraju dodajte izrendan krastavac koji ste prethodno posolili i ocedili od viška vode.
Treći korak: Tortilje pripremite tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i pecite u rerni na papiru za pečenje oko 20 minuta na 180 stepeni.
Četvrti korak: Na kraju nafilujte tortilje cacikijem,poredjajte meso,paradajz i stavite pomfrit od batata.
Začini po želji: (bosiljak, origano, biber)
Ostali sastojci: svinjska plećka, batat, paradajz, maslinovo ulje ili svinjska mast, jabukovo sirće, beli luk, začini (bosiljak,origano,morska so,biber,kurkuma).