Sastojci:
1glavica karfiola
3-4 šargarepe
3-4 krompira
Praziluk
Celer- štapići
1glavica crnog luka
Pileći file
Morska so
Ghee maslac ili mast
Korak po korak:
Sitno iseckati crni luk,praziluk i celer. Sve to dinstati na ghee maslacu(možete korititi i mast) Kada luk u potpunosti omekne,dodati sitno iseckan pileći file i dinstati minut,dva.
Nakon toga dodati šargarepu i krompir iseckane na kockice i karfiol (karfiol stavite u secka ili procesor hrane dok ne dobijete velicinu kao pirinač).
Naliti vodom i dinstati tako par minuta. Sve posoliti.Nakon toga sve sipati u vatrostalnu posudu.
Po želji možete preliti kuvanim paradajzom (bez dodatka šećera), ili možete umutiti jedno žumance sa čašom kokosovog ili bademovog mleka.
Staviti u rernu poklopljeno na 220 stepeni oko 25 min.Poslednjih 5 minuta skinuti poklopac da se sve zapeče.