Dezerti, Recepti

Zdrave šnenokle bez glutena, šećera, i mlečnih proizvoda od samo četiri sastojaka

Prvi korak: Odvojiti žumanca od belanaca. Sipati mleko u šerpu sa debelim dnom i uključiti ringlu na srednju jačinu.

Drugi korak: Dok se mleko greje, veoma čvrsto umutiti belanca. Koristiti prvo malu brzinu na mikseru, pa tek onda bržu,kako biste što bolje umutili belanca. Kad mleko počne da struji, belanca će biti umućena.

Treći korak: Smanjiti jačinu ringle na najmanje i u mleko koje struji supenom kašikom ubacivati knedle od ulupanih belanaca. Kad počnu da rastu knedle od belanaca okretati uz pomoć kašike na drugu stranu kako bi se skuvale. Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i ređati u posudu iz koje ćete služiti.

Četvrti korak: Mleko skloniti sa vatre. Žumancima dodati steviju i dve kašike brašna i dobro ih umutiti.U dobijenu smesu uliti kutlaču toplog bademovog mleka i sve dobro promešati.Mleko vratiti na ringlu, uključiti na tiho, pa uz neprestano mešanje lagano ulivati umućena žumanca. Mešajte sve dok ne dobijete gust krem.

Peti korak: Čim krem bude gotov, preliti njime poređane knedle i ostaviti da se ohladi. Sastojci: litra bademovog mleka 4 jajeta stevija 2 kašike tapioka skroba