Namazi i prelivi, Recepti

Fantastičan recept za preukusan sos od ribizli

Sezona ribizli nam je stigla, a sa njom i prilika da vam pokažem kako da obogatite svoje trpeze i praznična jela sa jedinstvenim i osvežavajućim ukusima ovog sosa. Gde je 22.11. tu nam je i svetski dan ribizli, a njen slatko-kiseli šmek će biti pravi hit u ovom umaku. Sos od ribizli je izvanredno svestran, može da oplemeni sva jela, a u pogotovo sada u vreme praznika i slavlja, verujte mi postaće prava zvezda vaše trpeze. A sada ću vam korak po korak objasniti kako da dođete do ovog sosa, kako bi vaš sto bio bogatiji i ukusniji

Potrebni sastojci:

  • Paket svežih ribizli
  • Kora 3 pomorandže
  • 180ml soka pomorandže
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/3 kašičice bibera
  • 120ml meda

Priprema:

1. Izrendajte koru od 3 pomorandže koje ste prethodno dobro oprali.

2. Potom od istih pomorandži iscedite 180ml soka i prespite u šerpicu.

3. U istu šerpicu dodajte kašičicu cimeta, 1/2 kašičice rendanog đumbira, biber, med, koru pomorandže i naravno ribizle.

4. Sve kuvajte na srednjoj vatri. Primetićete da je ribizlama krenula da puca koža i da je sos počeo da se zgušnjava.

5. Ako želite da vam sos bude još gušći dodajte kašiku zgušnjivača po želji.

6. Posle prespite u teglicu i uživajte u ukusu.